Ministrul Spînu, despre discuțiile cu „Gazprom”

Ministrul Spînu, despre discuțiile cu „Gazprom”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu spune că va continua discuțiile cu „Gazprom” pentru a depăși neînțelegerile ce țin de auditul datoriilor SA „Moldovagaz”, transmite OFICIAL.

Spînu spune că în contract este stipulat acest audit, dar „Gazprom” a convocat o ședință a Consiliului de Observatori pentru aprobarea documentației de organizare a auditului datoriilor.

„Partea moldovenească înseamnă acționarul minoritar Republica Moldova. Așa am discutat la Sankt Petersburg și așa este menționat în punctului 5 din Protocolul negocierilor semnat de către părți în ziua de 29.10.2021 privind organizarea auditului independent al datoriilor SA Moldovagaz față de SAP Gazpom şi SRL Factoring-Finance.

Respectiv, în baza Legii 1134/1997 privind societățile pe acțiuni, Guvernul Republicii Moldova a aprobat hotărârea Guvernului din 29 decembrie 2021 privind efectuarea auditului independent al datoriilor. Agenția Proprietății Publice a fost împuternicită să efectueze procedurile necesare de selectare și organizare a procesului.

Informațiile respective au fost aduse la cunoștință acționarului majoritar SAP Gazprom, care contrar înțelegerilor, a convocat unilateral o ședință a Consiliului de Observatori pentru aprobarea documentației de organizare a auditului datoriilor”, a spus Spînu.

Cristina Parfeni

Share