Ministrul Nosatîi la ședințele de bilanț a Armatei Naționale: Ne dorim o armată profesionistă

Ministrul Nosatîi la ședințele de bilanț a Armatei Naționale: Ne dorim o armată profesionistă

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, zilele acestea, a participat la două ședințe de bilanț care au vizat activitatea Armatei Naționale, dar și rezultatele încorporării, informează OFICIAL. 

Ministrul a reiterat, în cadrul celor două întruniri, că procesul de modernizare a Armatei Naționale poate fi eficient datorită lucrului în echipă.

„De aceea, fiecare comandant și soldat, în parte, trebuie să depună maxim efort la îndeplinirea atribuțiilor funcționale și, în același timp, militarii și angajații civili ai instituției vor fi promovați pe criterii de meritocrație.

Ne dorim o armată profesionistă, modernă și mobilă, capabilă să răspundă amenințărilor actuale de securitate. Facem eforturi mari pentru ca militarii să fie bine remunerați și pentru ca să crească asistența socială a personalului angajat în sectorul de apărare al țări.

Ne dorim să facem atractiv serviciul militar pe contract pentru tinerii din Republica Moldova. În acest sens, investim în reparația infrastructurii unităților, modernizăm echipamentul militar și vom opta, în continuare, pentru mai multe programe și proiecte de asistență oferite de partenerii externi care să ne ajute la transformatea instituției de apărare, conform standardelor internaționale”, a spus ministrul.

Share