Ministrul Natalia Gherman a avut o discuție cu președintele SUA, Barack Obama

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat marţi, 23 septembrie 2014, New York, la recepția oferită de președintele SUA, Barack Obama, cu ocazia celei de-a 69-a Adunare Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În cadrul discuţiei cu președintele SUA,  șefa diplomației de la Chişinău a reiterat obiectivul strategic de integrare europeană a Republicii Moldova, menţionând faptul că suportul SUA este deosebit de important în acest sens. La rândul său, președintele Barack Obama a menționat că urmărește parcursul de dezvoltare a Republicii Moldova și a dat asigurări că SUA vor acorda, în continuare, tot sprijinul necesar în procesul de modernizare a țării noastre.

Tot marţi, ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu W. Burns, sub-secretar de stat al SUA, în cadrul căreia oficialii s-au axat pe contribuția SUA la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, a Acordului de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător, precum și pe contribuția partenerilor americani la realizarea reformelor în Republica Moldova.

În aceeaşi zi, delegația R. Moldova a mai participat la Summit-ul ONU privind Clima, unde au fost prezentate prioritățile ţării noastre în domeniul schimbărilor climatice care corespund cu obiectivele Uniunii Europene 2020, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE. Delegația națională a participat, de asemenea, la Reuniunea la Nivel Înalt privind Parteneriatul Guvernelor Deschise, precum şi la un eveniment special organizat de Coaliția Libertății Internetului, unde au fost prezentate realizările R. Moldova în domeniul E-guvernării.

Maria Roșca

Share