Ministrul Litvinenco, despre legea privind instrumentarea cauzei penale în lipsa persoanei: Atacă hoții care fug de lege

Ministrul Litvinenco, despre legea privind instrumentarea cauzei penale în lipsa persoanei: Atacă hoții care fug de lege

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul care prevede posibilitatea instrumentării cauzelor penale în lipsa persoanei, dacă persoana în mod vădit se eschivează de la acțiunile organelor de drept. În context, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a spus că „este o lege demult așteptată. Dacă era adoptată trei ani în urmă, aveam altă situație la moment”, informează OFICIAL.

„Am fost întrebat despre ce se va schimba dacă persoana este condamnată, dar oricum nu va reveni în țară? Mai multe lucruri. Inclusiv va fi posibilă și recunoașterea sentinței dacă persoana este și cetățean al acestui stat. Dar în primul rând vorbim totuși despre aceea că emiterea sentințelor judecatoresti de condamnare constituie o premisă pentru confiscarea bunurilor furate”, a declarat el.

Oficialul a mai spus că, chiar dacă s-a vorbit mult despre pretinse încălcări ale drepturile omului, legea nicidecum nu atacă libertățile fundamentale. Legea atacă hoții care fug de lege.

Share