Ministrul Justiției se „justifică” pentru unele decizii: Uneori suntem nevoiți

Ministrul Justiției se „justifică” pentru unele decizii: Uneori suntem nevoiți

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, explică de ce sunt luate unele decizii la Parlament, Guvern, ședința CSE, informează OFICIAL. 

Ministrul spune că, cu cât mai mult grupările criminale unite sunt încolțite și prinse în corzi, cu atât mai mult încep să se agite.

„Agonia se manifestă prin lansarea a tot felul de scenarii aiuritoare prin mediile (încă) aservite şi prin scoaterea de la naftalină a tot felul de personaje, probabil, şantajabile, cărora li se oferă roluri principale în scenariilor lor criminale. De asta, uneori, suntem nevoiți să luăm decizii, care într-un stat aşezat și funcţional nu ar fi trebuit luate. La Guvern, la Parlament, la Comisia Situații Excepționale. Facem totul pentru a le tăia din fașă acestor grupări criminale orice șansă să-și poată face mendrele. Acționăm, nu stăm! Și suntem mereu cu un pas înaintea lor. Vom face mereu așa până când nu vom fi siguri că avem edificat în țară un sistem de justiție corect, care nici la modul ipotetic nu va putea adopta decizii abuzive care ar avantaja grupările criminale”, spune Litvinenco.

Ministrul spune că guvernarea luptă pentru cetățeni.

„Că bat în noi tot felul de cârcotași de serviciu, mulți dintre care încă visează revenirea la butoane a acestor grupări criminale, dacă sincer, puțin ne interesează. Avem imunitate, fiindcă suntem în război cu sistemul din 2016, de când am decis implicarea în politică pentru a-i debarca de la putere pe Plahotniuc, Șor, Platon și alții ca ei. Am rezistat atunci, vom rezista şi acum. Luptăm pentru cetăţeni, ca să poată trăi într-un stat sigur, prosper şi european”, spune Litvinenco.

Share