Ministrul Justiției, către juriști: Îmi exprim convingerea că sistemul justiției din R. Moldova dispune de resurse calificate, determinate și profesioniste, necesare pentru realizarea reformelor

Ministrul Justiției, către juriști: Îmi exprim convingerea că sistemul justiției din R. Moldova dispune de resurse calificate, determinate și profesioniste, necesare pentru realizarea reformelor

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a adresat un mesaj de felicitare tuturor juriștilor, care astăzi sărbătoresc Ziua Profesională, informează OFICIAL.

Ministrul le-a dorit sănătate, perseverență și succese în activitate.

„Vă aduc sincere felicitări cu prilejul Zilei Juristului, ziua care este consacrată celor care slujesc, prin profesie și vocație, pentru dreptate, adevăr și în interesul cetățeanului.

Ziua Juristului este o oportunitate pentru a aduce recunoștință muncii și devotamentului celor care au îmbrățișat domeniul jurisprudenței, dar și de a reaminti că este de datoria noastră, prin unitate morală și profesională, să identificăm prioritățile necesare pentru a menține actul de justiție la cele mai înalte standarde, în scopul protejării drepturilor și libertăților cetățenilor. Acest deziderat poate fi atins doar prin consolidarea capacităților și eforturilor tuturor – judecători, procurori, avocați, experți judiciari, executori judecătorești, grefieri și alți actori care contribuie la înfăptuirea justiției.

Îmi exprim convingerea că sistemul justiției din Republica Moldova, care s-a angajat într-un amplu proces de reformare, dispune de resurse calificate, determinate și profesioniste, necesare pentru realizarea reformelor așteptate de către societate.

Reforma veritabilă a justiției și lupta împotriva corupției de la toate nivele rămân a fi preocupările principale ale Guvernului Republicii Moldova și ale Ministerului Justiției, iar obiectivele propuse vor fi atinse mai rapid, dacă toată comunitatea juridică își va canaliza eforturile în acest sens.

Contribuția dumneavoastră la edificarea statului de drept prin promovarea valorilor democratice, a legalității și echității sociale prin exercitarea corectă a actului de justiție și apărarea demnității omului, a drepturilor și libertăților lui este incontestabilă. De aceea, vă încurajez să vă faceți munca profesionist, onest și cu determinare, asigurând astfel respectarea principiului egalității tuturor în fața legii.

Vă doresc sănătate, perseverență în activitate și succese, iar recunoștința și aprecierea cetățenilor să vă determine să creșteți pe plan profesional și personal”, se spune în mesaj.

Share