Ministrul Justiției: Activitatea Comisiei Pre-Vetting este una corectă

Ministrul Justiției: Activitatea Comisiei Pre-Vetting este una corectă

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că activitatea Comisiei Pre-Vetting este una corectă, informează OFICIAL.

El spune că toți ar fi dorit ca procesul de curățare a sistemului de justiție să meargă mai repede.

„Însă Comisia Pre-Vetting a decis că e mai important să se pună accent pe calitate decât pe viteză. Și credem că este o abordare corectă. Vedem între timp că primele rezultate încep să se vadă. Doar primele, ca mai e mult până la final”, spune ministrul.

De asemenea, el spune că procesul de reformă nu poate fi oprit.

„Precum se putea anticipa, reforma de asanare întâmpină o rezistență îndârjită. După ce slogane se ascund cei care încearcă să pună piedici? Cele clasice – ”stat de drept”, ”independență”, ”principii și valori”. Paradoxal, dar cei care acum operează cu astfel de slogane, sunt exact acei care au dat jos Guvernul Maia Sandu în noiembrie 2019 și/sau au bătut din palme atunci când acesta a căzut. Și atunci au folosit slogane. Dar în realitate au făcut asta pentru că nu doreau să permită curățarea sistemului de oamenii lipsiți de integritate.

De ce am adus acest exemplu? Deoarece indiferent de încercările disperate ale celor care își doresc perpetuarea situației actuale în sistem, procesul de reformare nu mai poate fi oprit. Da, probabil poate fi tergiversat sau încetinit. Dar nu poate fi oprit. Și nici nu va fi oprit! Indiferent de convulsiile și isteria celor care doresc o justiție nereformată și ineficientă”, spune Litvinenco.

Share