Ministrul Finanțelor și Ambasadorul SUA au discutat situația actuală în țară

Ministrul Finanțelor și Ambasadorul SUA au discutat situația actuală în țară

Întrevederea ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, s-a axat pe subiecte privind situația actuală din țară și din regiune, evoluțiile macroeconomice și riscurile cu care se confruntă economia Republicii Moldova, cooperarea cu SUA și necesitățile de asistență pe diverse dimensiuni, informează OFICIAL.

Ambasadorul Kent D. Logsdon a exprimat deschiderea SUA de a sprijini reformele în Republica Moldova, prin acordarea asistenței financiare și tehnice, pe mai multe linii de proiecte, în sectoare precum: eficiența energetică, IT, vitivinicol, digitalizarea economiei, securitatea frontierei ș.a.

Totodată, diplomatul a menționat despre disponibilitatea Departamentului Trezoreriei SUA, de a oferi consultanță în domeniul taxelor.

La rândul său, ministrul Budianschi a mulțumit oficialului american pentru sprijinul constant al SUA și a exprimat mulțumiri pentru asistența financiară și tehnică oferită de-a lungul anilor Republicii Moldova.

La final, ambii oficiali şi-au exprimat toată deschiderea pentru o colaborare eficientă în implementarea proiectelor de dezvoltare și de modernizare a țării.

Share