Ministrul de Externe turc: Volumul schimburilor comerciale între țările noastre a crescut în anul 2019 cu 24 la sută

Ministrul de Externe turc: Volumul schimburilor comerciale între țările noastre a crescut în anul 2019 cu 24 la sută

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Oleg Țulea, astăzi, la Chișinău, a avut o întrevedere cu omologul său din Republica Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, informează OFICIAL.

Oleg Țulea a oferit mai multe detalii: „Am abordat subiecte privind dialogul politic, relațiile comercial-economice și investiționale, cooperarea în domeniul afacerilor consulare, problematica transnistreană și securitatea”.

„Turcia este cel de-al 7-lea, ca pondere, partener comercial al țării noastre, dar și un important partener investițional”, a adăugat Țulea.

La rândul său, ministrul din Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu a spus că volumul schimburilor comerciale între țările noastre a crescut în anul 2019 cu 24 la sută, pe când anul acesta, din cauza pandemiei, a fost o scădere. „Am avut ocazia să discutăm despre posibilitatea dezvoltării relațiilor economice, comerciale, despre agricultură și turism”, a mai declarat oficialul.

Astăzi a fost inaugurată și prima reuniune a Grupului comun pentru planificare strategică, co-prezidat de miniștrii celor două țări. A doua ședință urmează să aibă loc în 2021.

De menționat că, astăzi, Guvernul Republicii Turcia a acordat și un suport Republicii Moldova – echipament medical pentru sistemul național de sănătate.

Tot astăzi, ministrul turc va avea o întrevedere cu șeful statului, Igor Dodon, și cu Premierul Ion Chicu.

De asemenea, mâine, oficialul turc va întreprinde o vizită la Comrat pentru participare la ceremonia oficială de inaugurarea a Consulatului General al Turciei.

Mihaela Conovali

Share