Ministrul Apărării al Ungariei: Ungaria susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova

Ministrul Apărării al Ungariei: Ungaria susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 3 iulie 2015, o întrevedere cu ministrul Apărării al Ungariei, Csaba Hende.

Oficialul moldovean a apreciat colaborarea cu Ungaria în domeniul securităţii şi apărării, în special în cadrul programelor de cooperare cu NATO. De asemenea, viceministrul Andrei Galbur a salutat aprobarea Pachetului de asistenţă pentru R. Moldova de către miniştrii Apărării ai statelor membre NATO, în luna iunie curent.

La rândul său, ministrul Csaba Hende a reiterat susţinerea Ungariei pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova şi a reconfirmat sprijinul autorităţilor de la Budapesta pentru procesul de integrare europeană a ţării noastre.

De asemenea, oficialii au pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

În această dimineaţă, viceministrul Andrei Galbur, ministrul Apărării al Ungariei, Csaba Hende, şi ministrul Apărării al R. Moldova, Viorel Cibotaru, au participat, la Complexul Memorial „Eternitate”, la ceremonia de inaugurare şi dezvelire a unui monument dedicat eroilor maghiari căzuţi în cel de-al doilea război mondial.

Doina Secrieru

Share