Ministrul Apărării al Germaniei – în vizită în R. Moldova. A discutat cu ministrul Nosatîi

Ministrul Apărării al Germaniei – în vizită în R. Moldova. A discutat cu ministrul Nosatîi

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a salutat-o, la Ministerul Apărării, pe ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht, informează OFICIAL. 

Minstrul Nosatîi spune că este prima vizită oficială a unui ministru german al Apărării în Republica Moldova.

„Ceea ce reprezintă un mesaj clar că Germania susține țara noastră în parcursul său european, precum și în obiectivele de dezvoltare, inclusiv în domeniul apărării și securității”.

În cadrul discuțiilor pe care le-au avut miniștrii au trecut în revistă cooperarea moldo-germană pe segment militar și parteneriatul eficient pe care îl au statele noastre în cadrul organizaţiilor internaţionale, printre care Uniunea Europeană și Alianța Nord-Atlantică.

„Am apreciat, în acest sens, contribuția majoră a Guvernului german acordată instituţiei de apărare din Republica Moldova pe domenii importante, cum ar fi instruire, logistică, dezvoltarea sistemului de management calitativ al stocurilor de armament și muniții.

De asemenea, am mulțumit pentru sprijinul în promovarea proiectelor și pachetelor de asistență finanțate de Instrumentul European pentru Pace al Uniunii Europene și Alianța Nord Atlantică, destinate Armatei Naționale.

Ne dorim să consolidăm aceste relații de colaborare prin noi inițiative de interes comun, direcționate spre transformarea Armatei Naționale într-o instituție modernă, bine echipată și dotată, capabilă să-și îndeplinească misiunea de apărare a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în contextul în care în prezent țara noastră se confruntă cu o serie de provocări inclusiv la capitolul securitate și apărare.

Am încrederea că parteneriatul nostru va continua în beneficiul ambelor instituții de apărare”, spune Nosatîi.

Share