Ministrul Agriculturii azi se află la Soroca

Ministrul Agriculturii azi se află la Soroca

Vicepremierul Vladimir Bolea întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în mun. Soroca.

Vizita face parte din șirul de deplasări ale conducerii MAIA în raioanele țării pentru a discuta cu agricultorii despre problemele și soluțiile din sectorul agroindustrial.

În cadrul întrevederii cu exponenții companiilor agroalimentare și cu primarii din regiune, vicepremierul a reiterat măsurile întreprinse de Guvern pentru susținerea agricultorilor în condițiile crizei regionale. Agricultorii au fost informați că din bugetul de stat vor fi alocați bani pentru subvenționarea îngrășămintelor utilizate în toamna anului trecut și că vor beneficia de restituirea accizei la motorină și de rambursarea TVA-ului.

„Accentul va fi pus pe necesitățile producătorilor micro și mici, pentru a-i ajuta să fie rezilienți și competitivi. În condițiile actuale de piață trebuie să redescoperim modul în care facem afaceri și să generăm valoare”, a declarat oficialul.

În anul 2022, în raionul Soroca au fost realizate investiții de peste 180 milioane Lei în sectorul agricol, contribuția statului fiind de circa 70 milioane, prin intermediul AIPA. Un interes sporit, producătorii agricoli din regiune îl au pentru dotarea cu tehnică și utilaj agricol, pentru lucrarea calitativă și cantitativă a solului.

Share