Ministru din Guvernul Sandu: Au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat

Ministru din Guvernul Sandu: Au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat

Ministrul Economiei și Infrastructurii din Guvernul Sandu, Vadim Brânzan, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că, „în ultimul timp au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat”, informează OFICIAL.

„Vreau să mă adresez către agenții economici cu capital de stat din Republica Moldova, către angajații Ministerului Economiei și Infrastructurii, precum și către angajații Centrului Național Anticorupție și altor instituții de stat responsabile de monitorizarea financiară – deținem informații precum că, în ultimul timp au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat, fie în numerar, fie prin transferuri pe conturi offshore”, a comunicat Brânzan.

În același timp, el a anunțat despre un control al tranzacțiilor. „Vă informez că vom face un audit detaliat al tuturor tranzacțiilor de acest fel din ultimul timp și vă asigur că, în cazul în care agenții economici cu capital de stat se adeveresc a fi implicați în astfel de tranzacții ilegale – vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare”, a mai adăugat Brânzan.

Totodată, ministrul din Guvernul Sandu a venit cu o solicitare. „Facem apel către toți cei cărora li se impun să execute anumite ordine de acest fel – să dea dovadă de curaj. Nu vă implicați în acțiuni ilegale, respectați legislația Republicii Moldova și tratatele internaționale la care Moldova este semnatară”, a spus, în cadrul conferinței, Brânzan.

„Atenționăm toți partenerii externi despre evoluțiile alarmante ce țin de extragerea ilicită a capitalurilor din Republica Moldova”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share