Ministra Sănătății, la ședința fracțiunii PDM. Ce au discutat

Ministra Sănătății, la ședința fracțiunii PDM. Ce au discutat

Deputata fracțiunii democraților în Parlament, Ruxanda Glavan, a menționat că, astăzi, ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat, în cadrul ședinței fracțiunii, un raport amplu cu privire la setul de măsuri întreprinse de Guvern în vederea prevenirii răspândirii Coronavirus de tip nou, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Ruxanda Glavan a menționat că le-au fost prezentate algoritmele de colaborare intersectorială, măsurile epidemiologice întreprinse la frontieră.

„Totodată, am fost informați că sunt pregătite și lansate, începând de ieri, spoturi video pentru informarea cetățenilor – în transportul public municipal, dar și la televiziuni. De astăzi, vor fi expediate instrucțiuni pentru populație prin intermediul mesajelor scurte. Totodată, ni s-a comunicat că sunt pregătite stocuri suficiente de medicamente antivirale specifice, iar în zilele următoare Organizația Mondială a Sănătății pune la dispoziția Guvernului echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali. Stocul de medicamente sunt suficiente și corespund  normelor în vigoare, iar, în caz de necesitate numărul paturilor, suplimentare față de cele deja amenajate, pot fi reprofilate”, a precizat democrata.

Totodată, Ruxanda Glavan a afirmat că, urmare a audierii, PDM a venit cu următoarele recomandări. „Guvernul să continue să aplice instrucțiunile Regulamentului sanitar internațional, dar și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și să coordoneze activitățile intersectoriale de prevenire și depistare precoce a tuturor pacienților bolnavi. Am solicitat îmbunătățirea comunicării și informare adecvată și permanentă a populației cu privire la situația epidemiologică, dar și cu continuarea recomandărilor explicite, într-un limbaj clar pentru populație, care sunt măsurile de protecție individuale. Totodată, am discutat despre asigurarea în regim prioritar a implementării cadrului legal cu privire la securitatea farmaceutică a țării”, a mai spus Glavan.

Andriana Cheptine

Share