Ministra Sănătății, despre sprijinul României: Această activitate vine de la inimă – la inimă

Ministra Sănătății, despre sprijinul României: Această activitate vine de la inimă – la inimă

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali români au ajuns astăzi în misiune în Republica Moldova, pentru a sprijini personalul medical din țara noastră.

Astfel, în cadrul unei ceremonii oficiale de prezentare a medicilor români, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat: „Zilnic, simțim și vedem aspectul de solidarizare cu lucrătorii medicali. Gestul de astăzi făcut de poporul român este unul de valoare înaltă. Este valoros pentru că această activitate vine de la inimă – la inimă. Îmi exprim gratitudinea pentru această asistență, care vine anume în momentele complicate pentru Republica Moldova”.

Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe al României, a declarat: „Vom continua să urmărim cu prioritate interesele cetățenilor Republicii Moldova, fără să avem vreun câștig anume. Reiterez angajamentul ferm al României de a continua să sprijine Republica Moldova”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea a spus: „Acest suport vine într-o perioadă complicată. Acest suport este oferit pentru Republica Moldova în timpuri complicate și pentru România”.

De menționat că, echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Mihaela Conovali

Share