Ministerul Sănătăţii are un nou viceministru

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, la propunerea ministrului Sănătăţii, Mircea Buga, a fost aprobată candidatura domnului Andrei Uncuţă  în calitate de viceministru al Ministerului Sănătăţii.

Uncuţă este născut la 3 mai 1972 în oraşul Ungheni. În 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemiţanu” . Şi-a început cariera profesională în 1998 în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În anul 2001, după formarea Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie a fost numit în calitate de şef de policlinică al CŞPNN. În perioada 2003-2006 numit şef secţie Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”.

Din anul 2010 este membru al Consiliului de Administrare al Organizaţiei „Politici şi Analiză în Sănătate”. Din anul 2006 pînă în 2013 a  activat  în funcţie de director adjunct medical al IMSP Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie. În februarie 2014 în baza concursului a fost numit prin Ordinul Ministrului Sănătăţii în funcţie de Director general al IMSP Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie.

Share