Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat programul de tabere. Vor participa elevi din R. Moldova, inclusiv regiunea transnistreană

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat programul de tabere. Vor participa elevi din R. Moldova, inclusiv regiunea transnistreană

Peste 3 000 de copii și tineri români din comunitățile istorice și din diaspora vor beneficia de programul de tabere ARC, care se va derula anul acesta în patru județe din România. Programul a fost lansat astăzi la sediul Guvernului României, informează OFICIAL.

În acest fel, a fost semnat Protocolul de Colaborare în baza căruia va avea loc cea de-a unsprezecea ediție a taberelor ARC, un proiect devenit tradiție, la care au participat deja, în total, peste 23.000 de copii, tineri și profesori.

Programul de tabere ARC li se adresează etnicilor români (elevi, tineri, studenţi şi profesori) din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani: Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Ucraina (regiunea Cernăuţi, Odessa şi Transcarpatia), Albania, Republica Macedonia de Nord, Ungaria, precum și celor din diaspora de mobilitate (Italia, Spania, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franța, Germania etc.).

Anul acesta, participanții au la dispoziție cel mai mare număr de locuri de până acum – peste 3.000. Taberele se vor organiza în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în centrele de agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.

„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Mihaela Rotari 

Share