Ministerul Economiei va propune soluții anticriză: Investitorii sunt importanți pentru Republica Moldova

Ministerul Economiei va propune soluții anticriză: Investitorii sunt importanți pentru Republica Moldova

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu a menționat că, în contextul pandemiei și a situației din regiune, se atestă schimbări și în domeniul investițiilor în Republica Moldova. Astfel, Ministerul Economiei va aplica unele măsuri pentru a nu periclita activitatea celor care deja se află în țară, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Sergiu Gaibu a menționat că politicile economice trebuie să se adapteze situațiilor.

„Sectorul microconductoare a avut schimbări semnificative. O serie de componente la echipamentele de procesare erau în insuficiență. Domeniul electronicii este în creștere constantă, cel al digitalizării rămâne un vârf de lance în ce privește investițiile. În această situație de criză și incertitudine din regiune, o parte din investitori sunt deja pe hold, așteptând să vadă care va fi situația”, spune Gaibu.

În acest context, ministrul a menționat că investitorii sunt importanți pentru Republica Moldova și vor fi implementate o serie de facilități în măsura posibilităților: prelungirea termenului de operare al IT Park, alinierea facilităților fiscale cu cerințele Acordului de Asociere cu UE etc.

Cristina Parfeni

Share