Mii de bărbați încearcă să fugă din Rusia în Georgia pentru a nu fi trimiși la război. Tănase: Cei care fug împărtășesc responsabilitatea morală pentru crimele comise în Ucraina, Moldova, Georgia, Caucaz, Siria

Mii de bărbați încearcă să fugă din Rusia în Georgia pentru a nu fi trimiși la război. Tănase: Cei care fug împărtășesc responsabilitatea morală pentru crimele comise în Ucraina, Moldova, Georgia, Caucaz, Siria

La frontiera ruso-georgiană, se produce o adevărată criză umanitară. Mii de bărbați, pentru a nu fi trimiși la război, încerca sa fuga din Rusia in Georgia, informează OFICIAL.

Fostul Președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spune că Georgia a ajuns să fie pentru ruși un ultim refugiu, pentru a nu fi transformați în îngrășăminte undeva prin stepele Ucrainei.

„Curios, câți din cei, care astăzi caută sa-și salveze pielea prin aeroporturi si vămi terestre, au scris pe mașinile lor «Спасибо делу за победу», «Можем повторить», «На Берлин» etc.?

Câți din ei, au participat la marșurile de inspirație fascista, de genul “бессмертный полк», sau și-au agățat ostentativă panglica bicoloră imperialista prin mașini?

Oare nu ei erau cei, care mai ieri, își îmbrăcau copii in haine militare pe la 9 mai, iar în 2014 își aplaudau frenetic führer-ul lor, când acesta anunța mulțimiea pe stadion: “Крым вернулся родную гавань»!

Puțini din ei realizau ca toate acestea se vor termina cu zeci de mii de sicrie de zinc, care vor lua calea majorității regiunilor Rusiei.

Desigur, răspundere juridică colectivă nu exista si nici nu trebuie sa existe. In schimb, in mod cert exista o responsabilitate morala colectivă”, spune fostul judecător.

El spune că toți cei care azi fug din Rusia ca să nu fie transformați în carne de tun, împărtășesc plenar responsabilitatea morală pentru crimele comise de Rusia în Ucraina, Moldova, Georgia, Caucaz, Siria, etc.

„Ei poarta o răspundere morala pentru miile de morți, femeile violate, copii rămași orfani, pentru gropile comune, pentru viețile și destinele distruse de regimul de la Kremlin in diverse părți ale lumii.

Unii sunt responsabili pentru ca au votat fără discernământ putinismul, timp de decenii. Alții sunt responsabil pentru că n-au dat jos aces regim. Chiar și cei care au tăcut sunt responsabili.

Uneori și tăcerea, este o complicitate la crimă”, mai spune Tănase.

Share