Mihai Popoșoi, despre activitatea sa în cadrul Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional

Mihai Popoșoi, despre activitatea sa în cadrul Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Mihai Popșoi, a făcut unele precizări referitor la activitatea sa în cadrul Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Popșoi a spus că Raportul Comisiei este practic finalizat și urma a fi prezentat colegilor din Parlament, dar au intervenit unele schimbări.

„Cei care îi investigăm pentru uzurpare de putere au venit la putere. Am rugat colegii din PDM să vină să dea mărturie, să explice care a fost contribuția lor la acțiunile și inacțiunile în acea săptămână. Ei nu au binevoit să vină, la fel ca și foștii membri ai Curții Constituționale”, a spus Mihai Popșoi.

Mihai Popșoi spune că unii dintre membrii Guvernului, care au făcut parte la presupusa uzurpare a puterii de stat, au ajuns să fie președinți de Comisie.

„Am hotărât să-i punem în situație pe colegii socialiști să ducă până la capăt Comisia de anchetă. Aș vrea să-l văd pe domnul Novac sau Bolea cum prezintă Raportul, reia ancheta de la început, fac audieri, poate au mai mare noroc. Săptămâna trecută a venit răspunsul Comisiei de la Veneția, prin care foștii membri ai CC devin pasibili de răspundere penală pentru deciziile lor în cazurile excepțional de grave”, a mai spus Mihai Popșoi.

Totodată, atât Mihai Popșoi, cât și Dinu Plîngău rămân devotați Comisiei și vor munci în continuare. „Responsabilitatea prezentării Raportului le rămân colegilor socialiști. Raportul Comisiei este practic definitivat și când colegii vor prezenta propriul Raport sau vor refuza, oricum îl vom prezenta cetățenilor să poată să cunoască ce a reușit această Comisie”, a mai spus Mihai Popșoi.

Cristina Parfeni

Share