Mihai Ghimpu: Unirea e unica soluție

Mihai Ghimpu: Unirea e unica soluție

Mihai Ghimpu, președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre situația politică a Republicii Moldova și pericolul unei agresiuni militare din partea Federației Ruse, transmite OFICIAL.

În cadrul conferinței, liderul PL a venit cu o declarație din partea formațiunii:

„Declanșarea războiului de către Putin împotriva Ucrainei pașnice pune în pericol pacea și stabilitatea în toată Europa, dar mai ales în fostele Republici Sovietice, pe care liderul de la Kremlin le vrea încorporate într-un nou tip de URSS. PL condamnă politica imperialistă a Rusiei și agresiunea militară împotriva statului independent Ucraina, susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării și este alături de cetățenii și eroii săi, care-și apără țara cu prețul propriei vieți.

Partidul Liberal, abilitat pentru Unirea Republicii Moldova cu patria-mamă – România, actualmente atestă că Republica Moldova, fiind învecinată cu Ucraina, se află în mare pericol. Ea este următoarea țintă în cazul în care Ucraina este ocupată în întregime, iar noi nu avem forțe militare pentru a face față numeroasei armatei rusești, dotate cu cel mai agresiv armament.

Partidul Liberal consideră că în această situație singura soluție este Unirea cu țara-mamă – România.

Numai în componența României, cetățenii moldoveni pot avea libertate democratică, securitatea, bunăstarea, traiul decent și pacea dorită”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit spuselor sale, „doar unirea ne poate salva de agresiunea militară a Federației Ruse, realiza obiectivul de integrare europeană și securitate, deoarece aceasta este membră NATO și membră a UE”.

PL este conștient că pasul acesta va supăra Federația Rusă, dar consideră că, cei aproape 200 ani de ocupație rusească din trecut sunt o probă de umilire și de cruzime, care nu mai poate fi repetată.

„Astfel, recomandăm Guvernării condusă de Maia Sandu, să-și asume această datorie istorică și să discute cu România, UE, SUA și NATO, despre problema unirii acestor două state românești, după care Parlamentul să voteze actul unirii”, a subliniat președintele de onoare al PL.

Doina Buruiană

Share