Mihai Ghimpu: „La un an de când am renunțat la șefia Partidului Liberal pot să vă spun…”

Mihai Ghimpu: „La un an de când am renunțat la șefia Partidului Liberal pot să vă spun…”

„La un an de când am renunțat la șefia Partidului Liberal pot să vă spun, stimați colegi, că sunt mândru și recunoscător că împreună am format o “armată” de luptători pentru readucerea Valorilor Naționale pe pământul românesc ocupat de ruși, care au avut drept scop distrugerea a tot ce-i national din sufletele noastre. Chiar dacă ne-au impus limba lor, istoria lor și ideologia ruso-comunistă cu pistolul la tâmplă, dragostea de Neam și Țară n-au reușit să ne-o scoată din sufletele noastre”, scrie, pe o rețea socială, Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, informează OFICIAL.

„Noi, moldovenii din partea aceasta a Prutului, am fost și vom fi români. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași identitate, același drapel în trei culori – tricolorul Neamului, avem aproape tot ce-i trebuie unui urmaș al lui Ștefan cel Mare și Sfânt, al lui Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza…, în afară de UNITATE – obiectiv, pe care și l-a asumat Partidul Liberal. Și sunt sigur, că împreună vom realiza și acest obiectiv! Iată de ce fac apel către toți cei care respiră românește, către foștii membri și simpatizanți PL, care se află acum în afara partidului din cauza propagandei FSB-ului rusesc, promovată de cei care astăzi au dat, nesiliți de nimeni, puterea pro-rusului Dodon, să revină în Partidul Liberal”, mai adaugă Ghimpu.

În același timp, el declară: „N-a trecut mult timp și v-ați convins, că cei care învinuiau pe nedrept PL de trădare, anume ei sunt trădătorii luptei de secole pentru libertatea și unitatea noastră, împotriva celor care ne-au ocupat. Numai ei, liderii PAS și PPDA – Maia Sandu și Andrei Năstase au putut da toată puterea lui Dodon și partidului lui, care nu este decât un buldozer al Kremlinului, pentru a-și subordona frumosul nostru plai”, a mai scris el.

„Stimați prieteni de luptă, timpul ne-a arătat că avem de ajuns și de rămas din cei, care sunt deprinși să meargă pe drumul trădării și sunt sigur că unul după altul ne vor vinde la fiecare colț de drum, numai ca să împiedice realizarea UNIRII. Dar Unirea nu este un moft al cuiva, Unirea este o datorie față de înaintașii și urmașii noștri. Iar “perioada” dodonismului ne va ajuta să apropiem UNIREA, căci și această guvernare va muri în scurt timp, asa cum au murit și celelalte guvernări pro-ruse. Cetățenii se vor convinge că minciuna lor cu “Moldova lui Ștefan cel Mare și Sfânt” este un mit promovat de Rusia și n-are nimic comun cu viața noastră de toate zilele. Sacul cu bani, la care fac ei trimitere, e gol și cât n-ar “vrăji” ei, minciuna nu se poate transforma nici în hrană spirituală, nici în hrană materială!… Ea rămâne o minciună ordinară, iar ADEVĂRUL despre un singur NEAM, UNIT ÎNTR-O SINGURĂ ȚARĂ, RĂMÂNE ADEVĂR ÎN VECII VECILOR!”, a conchis Ghimpu.

Doina Secrieru

Share