Mihai Ghimpu: Europa nu înseamnă Europă fără noi – românii

Mihai Ghimpu: Europa nu înseamnă Europă fără noi – românii

Partidul Liberal (PL) a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Europei, informează Oficial.

Ex-primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a comunicat despre cei 10 ani de la inaugurarea scuarului Europei.

„Aici, în scuarul Europei, anul acesta avem un jubileu. Acum 10 ani, am inaugurat acest scuar și am arborat drapelul Europei. Au trecut 10 ani de atunci, ar fi trebuit să fim mai aproape de Europa. Noi întotdeauna am aparținut Europei. Fără rezistență într-o societate, nu există ziua de mâine și noi avem datoria să rezistăm”, a precizat el.

Candidatul PL la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu a vorbit despre Chișinău „ca o capitală europenă”. „Eu nu mă declar pro-european, eu sunt, am fost și voi rămâne un european adevărat. Eu am văzut întotdeauna Chișinăul ca pe o capitală europeană”, a declarat Munteanu.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a comunicat despre importanța unei reuniri cu România pentru a fi parte a Europei. „Unde nu m-aș afla, în această frumoasă zi de 9 mai, care pentru noi înseamnă nu doar ziua Europei, dar și ziua Independenței României și astăzi vreau să vă spun că vreau unirea cu țara-mamă. Europa nu înseamnă Europă fără noi – românii. Strămoșii noștri au pus umărul la tot ce are astăzi Europa. Țineți minte – eu nu mă dau mort până nu facem unirea, asta spunea Mihai Viteazul”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share