Mihai Ghimpu, după vizita de lucru în Canada: „S-a menționat că avem justiție selectivă, guvernarea este oligarhică”

Mihai Ghimpu, după vizita de lucru în Canada: „S-a menționat că avem justiție selectivă, guvernarea este oligarhică”

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a făcut bilanțul participării sale la Adunarea Parlamentară NATO, desfășurată în perioada 16-19 noiembrie, la Halifax, Canada, transmite Oficial.

Mihai Ghimpu a spus că, în cadrul Adunării, s-a pus accent pe problemele pe care le are R. Moldova, iar rapoartele prezentate nu sunt satisfăcătoare.

„Au fost discutate multe documente, s-a ales un nou Președinte, au fost discutate în comitete situația politică din Georgia, Ucraina și Republica Moldova. S-a accentuat că am fost o Republică de succes, iar acum avem probleme grave. Georgia și Ucraina au fost lăudate pentru reformele făcute, creșterea economică, combaterea corupției, iar noi mai puțin. Am fost lăudați că am putut menține o guvernare pro-europeană, însă aceasta în ultima perioadă a încălcat mai multe prevederi din Acordul de Asociere, inclusiv recomandările Comisiei de la Veneția privind sistemul electoral. S-a menționat că avem justiție selectivă, guvernarea este oligarhică, lucruri neplăcute pentru noi. În cadrul Comitetului a fost examinat proiectul privind combaterea războiului hibrid al Federației Ruse”, a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL a punctat că rapoartele prezentate asupra situației din R. Moldova nu au fost de laudă, dar din contra – de critică. „În acest sens, trebuie să ne axăm pe scăparea de justiția selectivă, de oligarhi și asta o putem face la 24 februarie. În raport este accentuat că, cea mai gravă problemă a țării este furtul miliardului, dar și faptul că guvernarea nu a întreprins nimic pentru a întoarce banii, dar și cei vinovați nu au fost pedepsiți”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Doina Secrieru

Share