Mihai Ghimpu – apel către „colegii de luptă pentru cauza românească”

Mihai Ghimpu – apel către „colegii de luptă pentru cauza românească”

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal (PL), s-a adresat „colegilor de luptă pentru cauza românească”. El a menționat că „am ajuns să trăim zile grele și nesigure din cauza, că timp de peste 30 de ani n-am fost capabili să ne unim cu Țara noastră, România” și i-a invitat să fie uniți, informează OFICIAL.

Politicianul a anunțat, totodată, o întâlnire la sediul partidului pentru ziua de mâine.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne demonstrează o dată în plus, că RM ca stat independent nu poate oferi cetățenilor ei o viață sigură și decentă. Singura soluție sigură ca teritoriul RM să nu fie invadat de către armata rusă este Unirea cu România, deoarece statul român este membru NATO, iar Rusia n-are putere militară să intre în război cu Alianța Nord-Atlantică. Din acest motiv nu va intra cu armata sa, așa cum a intrat în 1992 pe teritoriul RM, în 2008 pe teritoriul Georgiei, iar astăzi și pe teritoriul Ucrainei. Toate trei state independente au fost recunoscute de Rusia, neavând însă Scutul NATO, au devenit pradă rușilor. Dar, pentru ca UNIREA să se întâmple cât mai repede, e nevoie ca noi, unioniștii, să ne mobilizăm și să ne organizăm, ca pe timpurile Frontului Popular. Numai uniți și bine organizați vom putea apropia Unirea.

Din acest motiv, am hotărât ca marți, 20 septembrie, ora 18.00, să invit la discuție la sediul PL (str. Iorga, 15) unioniștii-simpatizanți ai Partidului Liberal din mun. Chișinău”, a spus Mihai Ghimpu într-o postare pe Facebook.

Liderul liberal a precizat că la această întâlnire e gata să discute toate problemele existente și să răspundă la orice întrebare.

Share