Mesajul Nataliei Gavrilița de Ziua Femeii

Mesajul Nataliei Gavrilița de Ziua Femeii

În mod normal, ziua de 8 martie reprezintă o sărbătoare a aportului pe care femeile îl aduc în plan politic, economic, social și cultural, dar și în fiecare familie. 8 martie este un prilej de reflecție asupra pașilor pe care mai trebuie să îi parcurgem pentru a realiza egalitatea deplină între bărbați și femei, într-o lume în care stereotipurile și discriminarea pe bază de gen rămân obstacole greu de trecut pentru multe dintre noi” – a declarat Premierul Natalia Gavrilița, informează OFICIAL.
Astăzi, însă – a spus ea – „gândurile ni se îndreaptă îndeosebi către femeile care, împreună cu copii mici sau cu părinți în vârstă, sunt nevoite să ia calea pribegiei, alungate de un război pentru care nu poartă nicio vină. Astăzi năzuința lor – și a noastră – este să revină pacea, să își poată vedea copiii zâmbind din nou și să poată dormi noaptea fără frică și incertitudinea privind ziua de mâine. În fiecare zi îmi îndrept gândul spre voi și vă admir curajul și puterea!”
„Mai mult ca oricând, Ziua Internațională a Femeii din acest an este o sărbătoare a solidarității. În aceste vremuri tulburi, am fost profund impresionată de implicarea și dedicarea multor fete și femei din țara noastră, care au lăsat totul deoparte pentru a ajuta femeile, copiii și bătrânii refugiați în Republica Moldova. De la Nord până la Sud, sute de voluntare – precum și angajate ale instituțiilor statului – nu se află astăzi la evenimente festive, ci în prima linie, oferind timpul și empatia lor în cel mai pur și frumos spirit al feminității. Ne mândrim cu voi și vă mulțumim!
Să nu ne mulțumim, însă, să aducem aprecieri femeilor numai în momente grele sau în zile de sărbătoare. Vă îndemn pe toți să le celebrăm în fiecare zi și să le prețuim inestimabila contribuție la binele omenirii”, a mai spus Gavrilița.
Share