Mesajul lui Ilan Șor de Ziua Independenței: Suntem mândri de țara noastră, de istoria și cultura noastră uimitoare

Mesajul lui Ilan Șor de Ziua Independenței: Suntem mândri de țara noastră, de istoria și cultura noastră uimitoare

Ilan Șor i-a felicitat pe moldoveni cu ocazia sărbătorii și a promis că va face țara cu adevărat independentă. Politicianul a vorbit în limbile rusă și de stat.

„Astăzi, sărbătorim cea mai importantă zi din viața țării noastre – Ziua Independenței! Timp de 32 de ani, Republica Moldova este un stat independent și suveran. O întreagă generație de cetățeni de-ai noștri a crescut într-o țară nouă, liberă”, a menționat Ilan Șor.

El a amintit însă că drumul parcurs în ultimele decenii a fost deloc ușor pentru țara noastră. „Moldova a fost ruptă în bucăți de politicieni lipsiți de onestitate, care au tras țara fie spre Europa, fie spre Rusia. Crize politice, economice și constituționale, exodul tinerilor și capitalului din țară, declinul în aproape toate sectoarele industriei și agriculturii – cu asta am trăit în toți acești 32 de ani”, a specificat Ilan Șor.

El consideră că și astăzi țara este atrasă pe o cale străină și periculoasă. „Da, suntem mândri de țara noastră, de istoria și cultura noastră uimitoare. Suntem o națiune mică, dar mândră și independentă. Timp de secole, am fost sub dominația unei forțe mai puternice – ba Imperiul Otoman, ba Imperiul Rus, ba România, ba URSS. Și acum, forțe puternice încearcă să ne ia sub controlul lor. Vreau să spun că ajunge!”, a subliniat Ilan Șor.

El promite că nu va admite ca Republica Moldova să fie sărăcită și supusă intereselor străine. „Dragi concetățeni, în 32 de ani, politicienii au adus Moldova la sărăcie și dependență totală. Chiar și strănepoții noștri datorează lumii întregi. Eu am posibilități. Voi construi un neam bogat, un neam de moldoveni și nu vom depinde, niciodată, de nimeni”, și-a încheiat mesajul Ilan Șor.

Share