Mesajele conducerii țării cu ocazia Zilei Naționale a României

Mesajele conducerii țării cu ocazia Zilei Naționale a României

Conducerea țării a adresat mesaje de felicitare cu prilejul Zilei Naționale a României, transmite OFICIAL.

Președintele țării, Maia Sandu a mulțumit statului român pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-au făcut și le vor face împreună.

„Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună și limba română, iar în față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult. O vom face prin oamenii care și-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri.

Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, se spune în mesajul Președintelui țării.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu,  a adresat Președinților celor două Camere ale Parlamentului României mesaje de felicitare prilejuite de  Ziua Națională a României.

În mesajul transmis Președintelui Senatului Parlamentului României, Florin Cîțu, se arată:
„Stimate domnule Președinte,
În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez Dumneavoastră și întregului popor român sincere felicitări, urări de pace și bunăstare cu ocazia Zilei Naționale a României.
Am plăcerea să constat că schimbul activ de vizite la cel mai înalt nivel a dat un nou impuls parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România, care confirmă angajamentul comun pentru extinderea colaborării în toate domeniile prioritare de activitate. Totodată, sunt ferm convins că eforturile noastre concertate pe dimensiunea parlamentară, precum și desfășurarea unor acțiuni și proiecte concrete, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie vor contribui plenar la consolidarea cooperării privilegiate dintre țările noastre.

Adresându-Vă încă odată cordiale felicitări cu ocazia sărbătorii naționale, Vă rog să acceptați, stimate domnule Președinte, expresia înaltei mele considerații”.

În mesajul adresat Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu, se menționează:
„Stimate domnule Președinte,
În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, îmi face o  deosebită plăcere să Vă adresez Dumneavoastră și întregului popor român sincere felicitări, urări de pace și bunăstare cu ocazia Zilei Naționale a României.
Folosesc acest prilej pentru a-mi exprima ferma convingere că parteneriatul  privilegiat moldo-român va continua să se dezvolte și să se aprofundeze în ritm  dinamic, în spiritul bunei înțelegeri și colaborări dintre statele noastre. Am  deplina convingere că dorința comună de susținere și colaborare dintre  Republica Moldova și România, precum și impulsionarea dialogului dintre Forurile noastre legislative vor servi drept piloni durabili în vederea asigurării stabilității și bunăstării ambelor state.
Adresându-Vă încă o dată cordiale felicitări cu ocazia sărbătorii naționale, Vă rog să acceptați, stimate domnule Președinte, expresia înaltei mele considerații”.

Premierul țării, Natalia Gavrilița, a transmis urări de bine tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

„De ziua națională a României celebrăm înțelegerea, ajutorul reciproc și legăturile istorice care unesc destinele țărilor noastre. Mă bucur să trăiesc într-o epocă în care construim poduri, conexiuni energetice, gazoducte și viitor european acolo unde anterior era sârmă ghimpată și înstrăinare.
Sper să organizăm cât mai curând ședința comună a guvernelor și să accelerăm proiectele de care au nevoie cetățenii celor două țări.
La mulți ani!”, se spune în mesajul Premierul.

Cristina Parfeni

Share