Membrii trupei Bi-2 au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Membrii trupei Bi-2 au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Astăzi, mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

„Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova” – a declarat Adrian Băluțel, șef de Cabinet al Președintelui.

Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”.

„În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a mai spus el.

Share