Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avut o întrevedere cu oficialul Dragoș Tudorache

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avut o întrevedere cu oficialul Dragoș Tudorache

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întâlnit, astăzi cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă (AFET) pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova în cadrul Parlamentului European (PE) și Coordonator al activităților PE de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova. La întrevedere au participat vicepreședintele comisiei, Ion Groza și membrii acesteia Galina Sajin, Adrian Băluțel și Mihail Druță.  

Subiectele discutate s-au axat pe Agenda de asociere Republica Moldova-UE și relațiile de cooperare la nivel înalt. Totodată, au fost subliniate prioritățile autorităților de la Chișinău și deschiderea pentru un dialog constant cu reprezentanții și instituțiile europene.

De asemenea, membrii comisiei au mulțumit pentru susținerea acordată de-a lungul timpului din partea autorităților de la Bruxelles țării noastre, atât în avansarea procesului de integrare europeană, cât și în domeniul social, inclusiv în eforturile de combatere a pandemiei Covid-19.

Parlamentarul european a remarcat necesitatea cooperării în a identifica soluții și instrumente care să impulsioneze procesul de implementare a agendei ambițioase ale autorităților. Totodată, Dragoș Tudorache a confirmat disponibilitatea în a susține Republica Moldova prin acordarea asistenței tehnice necesare și expertiza în toate domeniile prioritare.

Doina Secrieru

Share