O nouă întrevedere a șefului statului cu Ambasadorii acreditați în RM. Despre ce au discutat

O nouă întrevedere a șefului statului cu Ambasadorii acreditați în RM. Despre ce au discutat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cadrul dialogului, au abordat mai multe subiecte importante legate de politica internă și externă a țării.

„Am discutat în detalii despre evenimentele recente, în special, implicarea Curții Constituționale în jocurile politice murdare ale majorității parlamentare. Am menționat faptul că poporul este suveran în Republica Moldova și doar el poate decide interpretarea și modificarea Constituției cu privire la diverse subiecte, începând cu competențele diverșilor reprezentanți ai instituțiilor de stat și finalizând cu subiecte privind denumirea limbii. Este regretabil faptul că în loc să fie un garant al respectării Constituției, Curtea Constituțională a devenit un instrument de interpretare, folosit tot mai des de către exponenții Partidului Democrat. În alt context am discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și situația în ceea ce ține de circumscripții. Am vorbit și despre alte subiecte din politica internă și externă, perspectivele reglementării diferendului transnistrean și necesitatea urgentării organizării negocierilor în formatul ”5+2””, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a menționat că au făcut un schimb de opinii cu privire la vizitele pe care urmează să le întreprindă, inclusiv cea de la Roma, întrevederea cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc ș.a.

„Întrevederea a durat mai mult ca de obicei. Au fost mai multe întrebări din partea ambasadorilor. Am întreținut un dialog constructiv”, a mai scris Dodon.

Doina Secrieru

Share