Masa rotundă privind controlul parlamentar în domeniul securității informaționale în R. Moldova: „Este bine să conștientizăm…”

Masa rotundă privind controlul parlamentar în domeniul securității informaționale în R. Moldova: „Este bine să conștientizăm…”

Parlamentul găzduiește masa rotundă privind controlul parlamentar în domeniul securității informaționale în R. Moldova, transmite Oficial.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Controlul Democratic asupra Forțelor Armate din Geneva și Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova.

Șeful Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Vladimir Hotineanu, a menționat că acțiunile propuse se înscriu în activitatea forului legislativ pentru îmbunătățirea legislației în domeniu.

„Este bine să conștientizăm că într-o lume în care informația circulă rapid, percepția asupra unui eveniment poate fi ușor deraiat sau impus. Parlamentul pe parcursul anului 2017 a adoptat 2 acte legislative importante la Codul Audiovizualului – Legea privind promovarea produsului autohton și Legea anti-propagandă”, a spus Hotineanu.

La rândul său, Philip Fluri, reprezentant al Centrului pentru Controlul Democratic asupra Forțelor Armate din Geneva, a menționat că se poate de purtat mai multe discuții cu autoritățile privind subiectul vizat.

„În 2000, R. Moldova era una din acela 20 de state care ne-a ajutat să creăm Centrul. Suntem recunoscători pentru acest sprijin. Am dori să susținem dezvoltarea politică în R. Moldova în cel mai bun mod posibil și credem că trebuie să existe sentimente prietenești între Parlamentele țărilor. Centrul de la Geneva ar vrea să depună mai multe eforturi pentru colaborarea cu partenerii R. Moldova și salutăm inițiativa Centrului NATO pentru a organiza aceste discuții într-un moment oportun la un subiect actual”, a spus oficialul.

Doina Secrieru

Share