Martin Schulz: Apreciem pozitiv intenția noului Guvern de a urma vectorul european

Martin Schulz: Apreciem pozitiv intenția noului Guvern de a urma vectorul european

Situaţia din ţară și din regiune, priorităţile noii guvernări de la Chișinău și agenda europeană a Republicii Moldova sunt principalele subiecte pe care Prim-ministrul Chiril Gaburici le-a discutat astăzi, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bruxelles, cu Președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

„Deși Guvernul învestit pe 18 februarie este unul minoritar, îmi propun să asigur sprijinul necesar pentru continuarea procesului de integrare europeană. În acest sens, susținerea pe care sperăm să o obținem și mai departe de la Parlamentul European și de la dumneavoastră personal este foarte importantă”, a subliniat șeful Executivului de la Chișinău. În această ordine de idei, Chiril Gaburici a menționat importanța valorificării cu maximă eficiență a platformei de interacțiune dintre forurile legislative de la Chișinău și Bruxelles.

La rândul său, Martin Schulz a salutat intenția Guvernului de la Chișinău de a-și continua parcursul european. „Apreciem pozitiv intenția noului Guvern de a urma vectorul european și a garanta viitorul pro-european al Republicii Moldova. UE este un proiect de pace și stabilitate. Ne bucurăm că Republica Moldova susține această direcție. Aveți tot suportul necesar din partea Uniunii Europene pentru realizarea reformelor și continuarea direcției spre UE”, a declarat Președintele Parlamentului European.

Oficialii au vorbit despre proiectele realizate în țara noastră, cu suportul UE, astfel încât Republica Moldova să se dezvolte în toate domeniile. Părțile au menționat importanța consolidării capacității instituționale și au discutat despre proiectele menite să modernizeze țara, în special cele de infrastructură energetică europeană. „Independența energetică este una dintre prioritățile în perioada următoare”, a afirmat Martin Schulz.

Chiril Gaburici l-a invitat pe Martin Schulz să viziteze Republica Moldova pe parcursul acestui an.

Maria Roşca

Share