Marina Tauber: Guvernarea vrea să le închidă gura avocaților și să-i lipsească pe oameni de dreptul la apărare

Marina Tauber: Guvernarea vrea să le închidă gura avocaților și să-i lipsească pe oameni de dreptul la apărare

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, acuză guvernarea că încearcă să le închidă gura avocaților, iar în acest fel, să-i lipsească de apărare pe toți oamenii care se opun actualului regim. Reacția vine ca urmare a amendamentului depus de șefa Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, care ar permite reținerea, arestarea și percheziționarea avocaților, fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.

„După ce și-a subordonat total Procuratura Generală, sistemul judecătoresc și Curtea Constituțională, guvernarea PAS a decis să anuleze, dintr-un foc, și dreptul la apărare. Intenția de a-i lipsi pe avocați de orice fel de imunitate are o singură explicație – puterea vrea să înlăture toate piedicile din fața abuzurilor pe care le comite în raport cu oponenții”, a scris Marina Tauber pe Facebook.

Potrivit ei, dacă această inițiativă va trece, orice avocat incomod, care luptă în instanță împotriva abuzurilor sistemului, va putea fi ridicat în plină zi de mascați și scos pe linie moartă. Marina Tauber a amintit că a fost autor, alături de colegii săi din fracțiunea parlamentară, al amendamentului care le asigură protecție avocaților și că acesta a fost susținut cu unanimitate de voturi în Parlament, inclusiv de către deputații PAS, și că inițiativa a venit ca urmare a mai multor demersuri din partea avocaților.

„De ce deputații PAS au fost atunci PENTRU, iar acum sunt CONTRA acestui amendament? Simplu – pentru că atunci erau în opoziție, iar acum sunt la putere. Și pentru că încearcă să construiască un sistem autoritar în care să nu mai existe niciun fel de opoziție. Eu am simțit pe propria piele ce înseamnă să ai de a face cu o justiție subordonată politic. Chiar recent, când am fost eliminată ilegal și brutal din cursa electorală de la Bălți. Vă imaginați însă cum ar acționa puterea dacă i-ar avea și pe avocați la degetul mic?”, a adăugat Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR” mai susține că, dacă lumea nu va fi astăzi solidară cu avocații, va fi complice la instaurarea dictaturii în Republica Moldova.

„După ce au sărăcit țara, a provocat haos în toate domeniile, a omorât oamenii cu zile, această guvernare le fură oamenilor, PAS cu PAS, și libertatea. Trezirea, Națiune!”, se mai spune în postarea Marinei Tauber.

Share