Marina Tauber: Există riscul ca Republica Moldova să intre în iarna viitoare cu drumuri nereparate

Marina Tauber: Există riscul ca Republica Moldova să intre în iarna viitoare cu drumuri nereparate

Marina Tauber, deputatul Partidului „Șor”, în cadrul unui briefing de presă, a declarat că, urmare a mai multor solicitări din partea cetățenilor, deputații Platformei „Pentru Moldova” au decis să se implice în problema certificării producătorilor de asfalt și de alte materiale pentru reconstrucția și reparația drumurilor, informează OFICIAL.

Tauber a spus că mai multe administrații locale și raionale au raportat această problemă și există riscul ca Republica Moldova să intre în iarna viitoare cu drumuri nereparate.

„Deputații Partidului „Șor” și ai Platformei „Pentru Moldova” au solicitat o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) pentru a discuta această problemă care afectează serios autoritățile locale. Este vorba despre o lege adoptată în 2017 și care a intrat în vigoare în ianuarie 2021, care stabilește noi standarde, la nivel european. Totuși, această lege a blocat toate lucrările de reabilitare a drumurilor efectuate tradițional în această perioadă. Problema constă în faptul că noua lege impune noi parametri, total diferiți de ceea ce aveam până acum. În urma discuțiilor cu cei de la Minister, am constatat că reforma a fost făcută doar pe jumătate”, a spus deputata.

În acest context, ea a spus că, împreună cu colegii săi, propun amânarea aplicării noilor reglementări pentru jumătate de an – ca să fie demarată reparația drumurilor, iar, între timp, să fie pregătite toate detaliile tehnice pentru implementarea noilor prevederi.

Tauber a spus că au venit și cu alte propuneri către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Cristina Gurez

Share