Mariana Durleșteanu: Eu am acceptat invitația de a fi propusă la funcția de Prim-ministru ca o persoana apolitică

Mariana Durleșteanu: Eu am acceptat invitația de a fi propusă la funcția de Prim-ministru ca o persoana apolitică

Mariana Durleșteanu –  potențial candidat la funcția de Prim-ministru, a venit cu unele precizări în acest sens, informează OFICIAL.

„Eu am acceptat invitația dată ca o persoana apolitică, ținând cont că nu am fost și nu sunt membru a unui partid politic, ci pe principiul profesionalismului în contextul pandemiei, sărăciei și crizei economice care se acutizează. Procesul privind semnăturile în Parlament a fost gestionat nu de către mine, pentru că nu am astfel de abordări. Și precizez clar că nu este atribuția potențialului să verifice lista semnatarilor. Rațiunea mea personală pentru a accepta această invitație a avut la baza eradicarea sărăciei în Moldova, gestionarea crizei pandemice, pentru a oferi siguranța cetățenilor în ziua de mâine, implementarea proiectelor investiționale și readucerea diasporei acasă”, a declarat ea, pe Facebook.

Durleșteanu a dat asigurări că ea conștientizează „prin ce trecem toți cetățeni indiferent unde ne aflăm, dar Moldova are nevoie de un program cu FMI de urgență și comunicare cu alți parteneri străini focusat în primul pe reforme structurale în toate domeniile și acțiuni pe termen imediat pentru a depăși aceasta situație fără precedent”. „În final nu doresc din punct de vedere și bunului simț să aduc careva explicații ținând cont că este un candidat oficial înaintat și nu doresc optimism tuturor”, a precizat ea.

De asemenea, Mariana Durleșteanu a subliniat: „Nu sunt o persoană care am primit funcții sau poziții în orice domeniu de activitate din docilitate și a exulta instrucțiuni… ci prin interviuri, concursuri și asumări în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”.

Cristina Gurez

Share