Marian Lupu – șocat de cea mai sexy candidată la funcția de Președinte al Romaniei.  “Astfel de gesturi reprezintă o jignire”

Marian Lupu – șocat de cea mai sexy candidată la funcția de Președinte al Romaniei. “Astfel de gesturi reprezintă o jignire”

„Am luat act cu neplăcută surprindere de campania unionistă pe care candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Elena Udrea, o desfășoară pe teritoriul Republicii Moldova. Partidul Democrat din Moldova consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului nostru și la adresa cetățenilor acestei țări. Facem apel să se renunțe la această campanie”,  se spune în declarația semnată de liderul PDM, Marian Lupu, care a fost postată pe site-ul formațiunii.

În opinia sa, populismul unionist este o manifestare politică radicală, pe care marea majoritate a cetățenilor Moldovei o respinge clar.

„Din punctul nostru de vedere, mesajele unioniste tensionează atmosfera din societate și pot genera reacții radicale contrare, de care nimeni nu are nevoie. Republica Moldova are drumul ei european și este de dorit ca acest vector să nu fie deturnat de mesaje unioniste. PDM cere public candidaților la președinția României aflați în campanie electorală pe teritoriul Republicii Moldova să respecte statalitatea țării noastre. Așa cum cetățenii români se declară nemulțumiți atunci când pe teritoriul țării lor sunt lansate mesaje similare din partea oficialilor altui stat, tot așa și moldovenii au tot dreptul să se simtă lezați de astfel de campanii”, se mai spune în  declarație.

Maria Roșca

Share