Marian Lupu: Simt că decizia de a mă retrage va aduce PDM 25% din voturi la viitoarele alegeri

Marian Lupu: Simt că decizia de a mă retrage va aduce PDM 25% din voturi la viitoarele alegeri

Democratul Marian Lupu a vorbit la Publika TV despre decizia de a-și depune mandatul de președinte PDM.

„Am făcut un bilanț al anului la ședința Consiliului Național al PDM. Congresul urmează să aleagă un nou președinte PDM. Nu este vorba de acte curajoase sau mai puțin curajoase. este vorba despre chestii bine calculate. Noi in Moldova nu am avut asemenea cazuri până în prezent. Am avut cazuri când erau aleși lideri de partide pe viață, și odată cu ei plecau și partidele. Am avut cazuri când lideri de partide nu mai reușeau să tragă după sine partidul, dar refuzau categoric să părăsească funcția.

Decizia pe care am adoptat-o nu se încadrează în niciuna dintre cazurile enumărate. Dar are în spatele său câteva raționamente:

Eu am o viziunea a mea, care este una europeană. Eu văd un model de dezvoltare a partidului. Conform acestei viziuni nu partidul servește președintele ci președintele servește partidul. Să nu uităm că am în spate câteva zeci de mii de membri. Este un partid care se apropie de 20 de ani de existență. Nu am fost fondatorul partidului dar să știți că am avut grija pentru a-i garanta o dezvoltare și întotdeuna am privit acest lucru ca pe o datorie”, a explicat el.

Deputatul a făcut și o incursiune în istoria Partidului Democrat: „În 1998 a devenit partid parlamentar. În 2001 nu a avut rezultatul bun și nu a întrat în Parlament. În 2005 PDM devine din nou partid parlamentar grație faptului că întrat într-o coaliție. În anul 2009, alegeri parlamentare ordinare și nu trece din nou pragul electoral. Deci vedeți că are o istorie destul de tumultoasă. Ascendența și stabilitatea PDM începe din anul 2009”.

„Și aici vreau să aduc în atenția dvs. motivele pentru care am decis să depun mandatul de președinte PDM:

Primul motiv: optimizarea Partidului, de a lua în viitor rezultate mai bune la alegerile parlamentare din 2018.

Acestă decizie trebuie să ducă la dezvoltarea partidului. Vreau să asigur o nouă dinamică partidului. Eu simt că această decizie va asigura Partidul Democrat va putea lua la viitoarele alegeri în jur de 25% din voturi”, a declarat el.

Marian Lupu a spus că își dorește ca Partidul Democrat  și peste 10-15 ani să fie un partid important, puternic și stabil.

Mihaela Rotari

Share