Marian Lupu: Proiectul de țară al Republicii Moldova trebuie să fie „Moldova europeană”

Marian Lupu: Proiectul de țară al Republicii Moldova trebuie să fie „Moldova europeană”

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 30 octombrie 2016, în cadrul unui briefing de presă susținut pe 1 septembrie, curent, a declarat că el crede în Republica Moldova și în viitorul ei, exprimând mândria de a fi cetățean moldovean.

„Sunt mândru de faptul că m-am născut aici, trăiesc aici, am întemeiat aici o familie pe care o iubesc nespus de mult! Moldova este o țară minunată! Avem multe lucruri de care putem fi mândri”, a spus candidatul PDM.

Liderul democrat a punctat în mesajul său faptul că actualul Guvern a asigurat stabilizarea situației în Republica Moldova după un șir de crize. Marian Lupu s-a angajat să lupte pentru ca moldoveni să trăiască mai bine, tinzând spre standardele europene, dar și pentru a reda oamenilor speranța și încrederea „în ziua noastră de azi și de mâine”. Președintele PDM s-a declarat un adept al construcției și un adversar hotărât al războiului politic.

Marian Lupu a enunțat viziunea lui despre viitor, exprimată „prin creșterea economiei și crearea locurilor de muncă, prin asigurarea condițiilor sociale pentru familii, mai ales pentru femei și copii, prin eradicarea flagelului corupției și prin modernizarea țării și a serviciilor publice pentru cetățeni”. El a spus că aceste obiective se pot atinge prin stabilitatea guvernării, încrederea cetățenilor în viitor și integrarea țării în Uniunea Europeană. Liderul PDM a adăugat că proiectul de țară al Republicii Moldova trebuie să fie „Moldova europeană, puternică și prosperă”.

Doina Secrieru

Share