Marian Lupu: Astfel de fapte grave trebuie să dispară

Marian Lupu: Astfel de fapte grave trebuie să dispară

”Astfel de fapte grave trebuie să dispară, femeile din toată țara trebuie protejate, iar bărbații trebuie să conștientizeze că violența împotriva femeilor este ceva inacceptabil”, a punctat Marian Lupu, subliniind că ”familia trebuie să fie locul liniștii și al armoniei, iar lupta împotriva violenței domestice privește întreaga societate”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, la Centrul comunitar ”Armonia” din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, centru care adăpostește femei victime ale violenței în familie. Liderul democraților s-a aflat la 25 noiembrie, la acest Centru pentru a transmite personal femeilor susținerea lui cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

”Astăzi este ziua în care toată lumea vorbește despre o realitate cu care dumneavoastră vă confruntați. Problemele femeilor sunt importante pentru noi, cei de la Partidul Democrat, din care motiv am venit în această campanie cu un mesaj ferm împotriva celor care se fac vinovați de violența domestică, o problemă actuală pe care mulți se feresc să o abordeze. Suntem foarte hotărâți când spunem că femeile trebuie protejate mai mult”, le-a spus Marian Lupu beneficiarelor Centrului comunitar din Fundurii Vechi.

Mai multe femei care s-au adresat în diverse perioade pentru asistență la acest Centru au relatat istoriile sale cutremurătoare și au vorbit despre insufuciența pârghiilor pentru a le oferi protecție. Liderul democrat a anunțat, în context, că PDM va veni cu o inițiativă legislativă pentru dublarea pedepselor în ceea ce privește violența în familie, precum și pentru aplicarea pe larg, simplă și severă, a ordinului de restricție pentru agresorii domestici.

Cu o propunere pentru a combate acest fenomen a venit în cadrul discuției parajuristul de la Centrul comunitar din Fundurii Vechi, Violeta Odagiu, care a vorbit despre necesitatea acordării asistenței de reabilitare și resocializare și pentru agresori. ”Din experiența practică, reiese necesitatea de a discuta cu bărbații care agresează femei, pentru a elimina cauza conflictelor în familie”, a argumentat angajata Centrului.

Mihaela Rotari

Share