Manifestație de condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov: „Republica Moldova nu a fost niciodată stat independent”

Manifestație de condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov: „Republica Moldova nu a fost niciodată stat independent”

Partidul Unității Naționale (PUN), astăzi, a organizat un miting de comemorare și condamnare a Pactului Ribbentrop-Molotov, informează Oficial.

Membrii partidului au desfășurat manifestația – atât în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău, cât și la cea a Germaniei.

Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a comunicat mai multe date din istoria Pactului. „Astăzi, la 23 august, se împlinesc 79 de ani de când două regimuri criminale, conduse de doi criminali – de Hitler și de Stalin, au semnat pactul Ribbentrop-Molotov, care avea o anexă secretă, în care se prevedea împărțirea Europei între aceste două regimuri criminale. Drept urmare a semnării acestui act, a avut loc faptul din 1940, când Basarabia a fost ocupată de armata roșie, țările baltice au fost ocupate, o parte a Poloniei, o parte din Finlanda, și au fost puse bazele celui de-al doilea Război Mondial. Majoritatea țărilor, care au fost afectate de acest pact, și-au rezolvat problemele, au revenit la teritoriile lor inițiale și și-au redobândit independența. Doar Republica Moldova și România au rămas ca o amintire, ca o tragedie, ca urmare a acestui act, deoarece Republica Moldova nu a fost niciodată stat independent și Republica Moldova este creația Pactului Ribbentrop-Molotov. Nu a existat această țară niciodată, este un stat artificial, un stat care astăzi este corupt, un stat care este controlat de un sistem mafiot, un stat care nu are viitor, dacă nu va reveni la hotarele firești – la românism. Republica Moldova are o singură șansă – Unirea cu România”, a precizat Șalaru.

În același timp, Șalaru a mai adăugat despre scopul manifestației în fața Ambasadelor. „Am venit astăzi în fața acestor ambasade să le amintim că ei sunt autorii, că avem sute de mii de victime din cauza lor, ei nu și-au cerut scuze de la poporul român din Basarabia pentru crimele făcute”, a conchis Șalaru.

Totodată, el a mai vorbit despre o acțiune a tinerilor din PUN. „După cum știți, pe tot teritoriul Republicii Moldova sunt tancuri sovietice ca simbol al ocupației sovietice și am făcut multe demersuri ca aceste tancuri să fie scoase, dar Guvernul le-a trecut mai demult în gestiunea autorităților publice locale și trebuie ca fiecare primărie să ia decizia să le scoată. Astăzi dimineață, tinerii PUN au mers la Leușeni și au vopsit în tricolor postamentul tancului sovietic, care este cu țeava îndreptată spre România, și au desenat pe acest postament harta României Mari. Toate aceste simboluri trebuie să dispară de pe pământul nostru, tancul nu este monument de arhitectură și nici de istorie, ci – un simbol al ocupației sovietice”, a relatat el.

39932500_1172322936240317_313455208707391488_o

Mihaela Conovali 

Share