Mâine va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău

Mâine va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, susține că autoritățile urmăresc cu îngrijorare evoluția epidemiologică a noilor cazuri zilnice de coronavirus. Totodată, edilul anunță că mâine va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde se va discuta despre unele acțiuni pentru a ține pandemia sub control, informează OFICIAL.

„Specialiștii în sănătate publică ne atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta”, comunică edilul.

La fel, el declară că statisticile din ultimele zile arată mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave.

„La Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare. Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 paturi de staționar (pentru tratament) și 100 paturi de triaj. La fel, vor putea fi suplinite până la 24 paturi de terapie intensive”, notează Ceban, pe facebook.

În același timp, Primarul spune că a mobilizat suplimentar și personal medical, la fel, a asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo.

„Între timp, avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus”, comunică edilul.

În final, Ceban declară că sâmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde se va discuta despre acțiunile necesare în continuare pentru a ține pandemia sub control.

Mihaela Conovali

Share