Mâine va avea loc Reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre ale GUAM

Mâine va avea loc Reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre ale GUAM

Republica Moldova, care în acest an deține președinția GUAM, va găzdui mâine, 5 octombrie curent, reuniunea șefilor de Guverne ai statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM), din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova, transmite Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul reuniunii, vor fi abordate mai multe subiecte de interes comun, în vederea impulsionării cooperării între statele membre, inclusiv în domeniul economic. „La finalul summitului, între cele patru state va fi semnat un protocol de colaborare în domeniul vamal și declarația comună a reuniunii.

În marja summitului șefilor de Guverne ai țărilor membre GUAM, prim-ministrul Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din Ucraina și Georgia, Volodymyr Groysman și Mamuka Bakhtadze, precum și cu vicepremierul Republicii Azerbaidjan, Ali Akhmedov”, se spune în comunicat.

În urma întrevederilor bilaterale, vor fi semnate Protocolul la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicaţia internaţională auto și Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Georgiei privind schimbul şi protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Mihaela Rotari

Share