Maia Sandu va fi susținută în cursa pentru președinție de încă un partid politic

Maia Sandu va fi susținută în cursa pentru președinție de încă un partid politic

Partidul Liberal Reformator salută decizia Partidului „Platforma Dreptate și Adevăr” și a Partidului Acțiune și Solidaritate de desemnare a unui singur candidat pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, se arată într-un comunicat al PLR.

„Este un gest de maturitate politică și civică a celor două partide, o dovadă a conștientizării importanței care revine scrutinului în eliberarea statului de sub captivitatea forțelor oligarhice corupte și revenirii lui la statul de drept de esență democratică europeană”, se mai spune în comunicat.

Potrivit lor, participând pe parcursul anului la mai multe negocieri privind alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Partidul Liberal Reformator a insistat pe constituirea unei singure platforme electorale care să ofere posibilitatea concentrării opțiunii de vot a alegătorilor în favoarea candidatului unic al forțelor antioligarhice.
În comunicat se mai precizează că Partidul Liberal Reformator apreciază gestul lui Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” care a luat decizia retragerii lor din cursă în favoarea candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate.
Partidul Liberal Reformator declară oficial, la rândul său, susținerea Maiei Sandu, în calitatea sa de candidat unic al forțelor proeuropene antioligarhice în scrutinul pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

Partidul Liberal Reformator face apel către toate partidele parlamentare și extra-parlamentare, către toți candidații independenți să se ralieze acestei mișcări de solidaritate electorală.

 Doina Secrieru

Share