Maia Sandu spune despre o discuție cu Ion Chicu

Maia Sandu spune despre o discuție cu Ion Chicu

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că a avut o discuție telefonică cu Prim-ministrul Ion Chicu, informează OFICIAL.

Astfel, Sandu declară că i-a spus Premierului că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare.

„I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a relatat Sandu cu privire la discuția cu Premierul.

De cealaltă parte, potrivit unui comunicat al Guvernului, Premierul Ion Chicu, în cadrul discuției, a solicitat tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale. „Or, este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi”, comunică reprezentanții Guvernului.

Totodată, sursa declară că Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat.

Mihaela Conovali

Share