Maia Sandu: Sprijinul UE vine într-o perioadă plină de provocări

Maia Sandu: Sprijinul UE vine într-o perioadă plină de provocări

„La mai puțin de două săptămâni de la decizia Uniunii Europene de a relua asistența financiară pentru Republica Moldova și de a acorda țării noastre un ajutor nerambursabil de circa 745 de milioane de lei, banii au fost transferați astăzi în buget”. Declarația a fost făcută ieri de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează OFICIAL.

„Mă bucur că acest lucru se întâmplă exact în ziua când Prim-ministrul Natalia Gavrilița discută, la Bruxelles, noi programe de sprijin pentru Moldova, inclusiv acordarea celei de-a doua tranșe din asistența macrofinanciară, în valoare de 50 de milioane de euro”, a adăugat Sandu.

Șeful statului a mai declarat că sprijinul UE vine într-o perioadă plină de provocări – „în continuare avem nevoie de resurse pentru a lupta cu pandemia și a păstra sănătatea oamenilor, pentru a susține economia și pentru a realiza transformările pe care le-am promis cetățenilor”, susține Președintele.

„E un drum greu, dar nu suntem singuri și îi mulțumim Uniunii Europene pentru că ne este alături”, a conchis Președintele.

 

Mihaela Conovali

Share