Maia Sandu și Andrei Năstase au comunicat despre crearea Comitetului de rezistență națională

Maia Sandu și Andrei Năstase au comunicat despre crearea Comitetului de rezistență națională

Comitetul de rezistență națională a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, acțiunile pentru următoarea perioadă, informează Oficial.

Președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că deciziile judecătorești de invalidare a rezultatelor alegerilor din Chișinău înseamnă anularea democrației în RM și instaurarea dictaturii.

„Ieri am convocat o primă ședință a Grupului de inițiativă de constituire a Comitetului de rezistență populară, cetățenească. Astfel, anunțăm crearea unei Mișcări naționale de rezistență a cetățenilor și îndemn toți cetățenii onești, toți cei care cred în democrație, să se alăture acestei mișcări. Evident, situația prin care trecem este foarte dificilă și trebuie să ne pregătim, să ne implicăm într-o luptă care va dura, trebuie să fim conștienți de acest lucru și e nevoie să fim uniți. Apelul nostru este pentru toți cetățenii, ca în fiecare localitate din țară să se creeze celule de rezistență ale cetățenilor, celule care vor deveni partea a acestei Mișcări cu toată țara, cu care noi vom lucra în continuare. Am convenit la discuția de ieri, că o să organizăm în fiecare săptămâna acțiuni de protest împotriva dictaturii. În această duminică o să organizăm un protest la scară națională. Însă, și vineri, la ora 14.00, invităm cetățeni responsabili să meargă la CEC, pentru că acolo urmează ca CEC să ia act de decizia CSJ”, a precizat Sandu.

Totodată, Maia Sandu a menționat că au trei revendicări către autorități, și anume: validarea alegerilor la Chișinău, anularea sistemului mixt și demisia și urmărirea penală a Președintelui CSJ și a celorlalți judecători responsabili de decizia de anulare a alegerilor.

La rândul său, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, primarul ales al mun. Chișinău, a adăugat că protestul de duminică va avea loc în PMAN.

„Îndemnul nostru este să facem această mișcare cât se poate de repede, astfel, încât duminică să ne mobilizăm mulți în PMAN, direct în piață, la ora 14.00. Sub aspect organizatoric, vom avea grijă despre tot ce ține de organizarea acestui protest. De prezența, de numărul celor care vor fi în PMAN depinde atitudinea ulterioară a forțelor, a polițiștilor,  care sunt aduși să apere guvernarea. De prezența noastră depinde dacă la Chișinău se va produce ceea ce s-a produs în alte țări civilizate, dacă vom obține și la noi, rezultatele bazate pe experiența altor state. Totul depinde de prezența în PMAN”, a adăugat Năstase.

De menționat că, la conferința de presă au fost prezenți și directorul executiv al IPP, Arcadie Barbăroșie, directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, istoricul Octavian Țîcu și deputatul liberal Lilian Carp.

Doina Secrieru

Share