Maia Sandu: „Să ne bucurăm că putem să vorbim limba română”

Maia Sandu: „Să ne bucurăm că putem să vorbim limba română”

Reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională ACUM, astăzi, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu ocazia Zilei Limbii Române, informează Oficial.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a vorbit despre importanța limbii române.

„Să ne bucurăm că putem să vorbim limba română. Să ne amintim că aici a început întâi lupta pentru limba română și tot aici a început lupta împotriva regimului de atunci. Sperăm că, în continuare, limba română să își găseasca locul în societate”, a menționat ea.

Totodată, liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, s-a referit la introducerea limbii române în Constituție.

„Limba română ar trebui să ne unească pe toți. Adevărul nu se votează, noi îl trăim. Pentru mine ziua limbii române este în fiecare zi. Limba română este patria mea”, a declarat Năstase.

Prin urmare, Maia Sandu, a comunicat și alte detalii cu privire la următoarele acțiuni ce vor fi întreprinse de Mișcarea de Rezistență. „O să continuăm să colectăm aceste semnături și atunci când vom avea un număr mare, le vom transmite instituțiilor europene. Cel mai probabil în octombie le vom transmite. Vom continua și cu proteste – atât la nivel național, cât și regional. Acesta e obiectivul nostru – să eliberăm țara de dictatură”, a conchis ea.

Mihaela Conovali

Share