Maia Sandu s-a văzut cu Viorica Dăncilă. Ce au discutat Premierii!

Maia Sandu s-a văzut cu Viorica Dăncilă. Ce au discutat Premierii!

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi, a avut o întrevedere cu Premierul român Viorica Dăncilă – la București, informează OFICIAL.

În acest fel, în cadrul unor declarații de presă, Dăncilă a comunicat mai multe detalii despre întrevedere.

„Folosesc această ocazie pentru a reitera deplina disponibilitate a Guvernului României pentru o excelentă colaborare cu doamna Prim-ministru Maia Sandu și cu noua echipă guvernamentală de la Chișinău. Avem o bază solidă pe care o vom construi, mai ales că avem proiecte bilaterale pe toate dimensiunile vieții economice și sociale. Am subliniat că România va rămâne cel mai sincer susținător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul european. Suntem gata să susținem deblocarea asistenței financiare acordate de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Am identificat, astăzi, domeniile de interes imediat, asupra cărora ne vom concentra cu prioritate în etapa următoare, ținând cont de nevoile Republicii Moldova”, a comunicat Dăncilă.

Prin urmare, Premierul român a anunțat despre continuarea ședințelor interguvernamentale. „Cele două guverne vor începe să lucreze în cadrul unui grup de lucru interguvernamental. Rezultatele discuției în cadrul grupului de lucru vor fi valorificate în contextul unei viitoare ședințe comune a Guvernului României cu cel al Republicii Moldova”, a declarat Dăncilă.

Maia Sandu s-a referit la relațiile moldo-române. „În cadrul întâlnirii de astăzi, am reiterat dorința noastră de a aprofunda colaborarea instituțională în diverse domenii. Totodată, am reiterat încrederea că relațiile economice din România și Republica Moldova vor continua”, a comunicat Sandu.

„Contăm foarte mult pe sprijinul autorităților din România și a cetățenilor”, a conchis Prim-ministrul Maia Sandu.

Mihaela Conovali

Share