Maia Sandu s-a văzut cu Pavel Filip

Maia Sandu s-a văzut cu Pavel Filip

În cadrul procesului de dialog și informare cu diferite partide pe marginea crizei politice din Parlament, Președintele ales, Maia Sandu a avut o întâlnire cu Pavel Filip, liderul Partidului Democrat Moldova (PDM), la care s-au discutat subiecte la nivel parlamentar, inclusiv subiectul dizolvării Parlamentului, informează OFICIAL.

„La întâlnire s-a discutat și despre situația sanitară și economică gravă din țară. Președintele ales Maia Sandu a accentuat necesitatea alegerilor anticipate care să permită cetățenilor să aleagă un parlament care să-i reprezinte și să aibă legitimitatea de a porni reformele necesare”, potrivit unui comunicat al Partidului Acțiune și Solidaritate.

La rândul său, liderul PDM a asigurat-o pe lidera PAS că PDM rămâne un partener de încredere pe care se poate conta în edificarea unui stat modern şi european şi în toate proiectele şi reformele care vor aduce beneficii cetăţenilor şi vor accelera parcursul european al ţării.

Totodată, Preşedintele PDM şi-a exprimat regretul cu privire la evoluţiile negative în lupta împotriva COVID-19 şi gestionarea proastă a pandemiei în ţara noastră. Democraţii consideră că în condiţiile în care numărul de cazuri noi creşte zilnic, locuri în spitale nu mai sunt, lucrătorii medicali nu mai fac faţă valului mare de infectări, este nevoie de măsuri imediate şi urgente în soluţionarea acestei crize.

„Pavel Filip şi Maia Sandu au discutat şi despre situaţia din Parlament. Liderul PDM a condamnat migraţia deputaţilor dintr-un partid în altul şi a menţionat că, întrucât democraţii au trecut printr-un proces de resetare a formaţiunii, Partidul Democrat va susţine şi în continuare eforturile preşedintelui ales de curăţare a clasei politice”, se menționează într-un comunicat al Partidului Democrat.

Mihaela Conovali

Share